A relación entre a literatura e a música unha das máis antigas e fructíferas colaboracións que se producen entre distintas manifestacións artísticas.
Dende este blog, pretendemos dar a coñecer á comunidade educativa do CEIP San Xoán de Becerreá, este enriquecedor espazo artístico.
Igualmente, pretende imbuir no noso sentir á proximidade doutras culturas, o recpecto polas diferenzas, e abrir a nosa capacidade de escoita e visión a situacións novas, espertando a curiosidade por coñecer outras realidades visuais, sonoras e gustativas; implicando, ademáis do profesorado do centro ao servizo de comedor escolar.

PáXinas

miércoles, 1 de junio de 2016

Maxia na cociña





O 30 de maio, Bret Fernández, antigo alumno do Colexio e membro da nosa comunidade por ser fillo de Javier, un dos máis queridos integrantes dela, pasou a mañá a deleitarnos co seu quefacer na cociña.






Bret é o cociñeiro estrela nacido en Becerreá. O seu interese pola cociña vén de neno e dirixiu a súa formación en Hostelería. Logo, Bret, aproveitou cada ocasión que a vida lle deu para seguir formándose nesta cociña que ten máis de maxia e química que de sólo-cociña. Na súa carreira están restaurantes de Lugo, como A nosa terra, onde foi xefe de cociña, A Fervenza, o seu primeiro traballo serio no sector... pero destaca, con moito, a súa estadía no Celler de Can Roca, o mellor restaurante do mundo, varios anos consecutivos, segundo as revistas especializadas e portador de varias Estrelas Michelín.



Hoxe, Bret é o xefe de cociña no Loxe Mareiro, en Carril, e colabora no Abastos 2.0, de Santiago.

Era cedo, a primeira hora, cando Bret, co seu primeiro axudante, Luis, e o seu proveedor de peixe, entraban no cole. Facíano pola cociña, o terreo que mellor coñecen, e alí deixaban caixas con todos os aperos que precisarían e todas as incribles materias primas que usarían na súa sesión de cociña... maxia?

Logo, recibiunos. Alí, na cociña, coas súas mellores galas e os seus mellores axudantes. Durante case dúas horas preparounos 

  • Un aperitivo a base de olivas
  • Navallas con xelatina de vermut
  • Ameixas con salsa de algas
  • Xarda con brotes tenros
  • Ovos fritidos con patacas e chourizo, a súa tapa estrela no Abastos 2.0
  • Sorbete sólido de mazá.


Os nenos puideron formar parte do equipo de cociña, colaborando no empratado ou nalgunha fase da preparación dos pratos, pero o maior protagonismo tivérono na degustación daqueles preparados nunca probados antes. Unha delicia no CEIP San Xoán.












Antes de explicar a realización de cada prato e os ingredientes que levaban, puidemos ter tempo para escoitar ao amigo e proveedor de Bret, que nos deleitou cun agasallo feito pola súa nai. As sorpresas gastronómicas non paraban... E comimos Empanada de Ovas de Polvo.

Logo o ambiente mudou, e puidemos escoitar a historia de Bret. Foi no salón de actos. Alí, contounos non só o que fai, senón como foi que chegou ata onde hoxe está. Unha vida chea de emocións que non dubidou en compartir connosco: o papel da familia, o apoio dos amigos, o esforzo da formación... para chegar a vivir como quere e do que desexa.

Bret, foi un pracer contar contigo!

Este é o vídeo do día:



1 comentario:

  1. GRACIAS BRET.POR RECORDAR LOS COMIENZOS,ESO TE TE DA HONRRADEZ DE QUE NO OLVIDAS DE DONDE VENIMOS.A NOSA TERRA SIEMPRE RECORDARÁ QUE FUISTE UN GRAN TRABAJADOR, Y CELIA Y MANOLO SIEMPRE SIEMPRE TENEMOS EL RECUERDO DE QUE SABÍAMOS LO QUE LLEVÁBAS DENTRO.ENHORABUENA POR SEGUIR

    ResponderEliminar